Zonnepanelen

Power Xtreme zonnepaneel

Foto

PowerXtreme XS20s Solar MPPT with bluetooth 130W Package


1 zonnepaneel is 140W, kosten €550,- incl. montage
2 zonnepanelen is 280W, kosten €750,- incl montage
enzovoort...

Topkwaliteit voor een scherpe prijs. 

Beschrijving

Plaats één of meer zonnepanelen op het dak van uw camper of caravan en u bent minder (vaak) afhankelijk van een externe stroombron. Dat biedt extra vrijheid onderweg, vooral voor kampeerders die graag ‘buiten de gebaande paden’ kamperen. De PowerXtreme XS20s MPPT haalt onder alle omstandigheden het maximale vermogen uit een zonnepaneel.

Het vermogen van een zonnepaneel wisselt voortdurend. Dat komt door de draaiing van de aarde, waardoor de lichtintensiteit voortdurend verandert. Daarnaast spelen schaduw en temperatuur van de zonnecel een belangrijke rol bij de afgifte van vermogen. MPPT staat voor Maximum Power Point Tracking en is de beste techniek voor het laden via zonnepanelen. Dankzij MPPT wordt een zonnepaneel door de omvormer niet maximaal maar optimaal belast en dat levert uiteindelijk een beter eindresultaat op. Het voordeel van een laadregelaar of omvormer met MPPT kan oplopen tot 30 procent meer energieopbrengst.

Afhankelijk van de gewenste capaciteit kun je met een MPPT-regelaar volstaan met een kleiner – en dus lichter – zonnepaneel. De MPPT laadregelaar kan los of als complete set met panelen en inbouwmateriaal geleverd worden. PowerXtreme biedt voor montage op camper en caravan keuze uit 3 verschillende paketten met monokristallijne zonnepanelen. U kunt kiezen uit 100,130 of 200 Wp (Wattpiek – het maximale vermogen onder ideale omstandigheden).

De zonnepanelen van PowerXtreme worden geleverd met een garantie van tien jaar op productiefouten. Verder garandeert PowerXtreme dat elk paneel na een periode van 12 jaar nog ten minste 90% van het maximum vermogen levert en na 25 jaar nog ten minste 80%.

Bij monokristallijne panelen vindt de afkoeling van het silicum gecontroleerd plaats: de kristallen liggen dan allemaal in dezelfde richting. Mono zonnecellen hebben een donkerder kleur dan polykristallijne panelen, tot bijna zwart. Daarom vinden veel mensen monokristallijne panelen mooier – al maakt dat voor het dak van camper of caravan natuurlijk niet uit. Het verschil in opbrengst is in de praktijk te verwaarlozen.

De PowerXtreme XS20s is er in een uitvoering met display of bluetooth.

De display bevat een grafisch LCD-hoofdmenu voor real-time bewaking van real-time gegevens en de bedrijfsstatus van de laadregelaar.

 

Gewicht:

650 g (XS20s) + 120 g (BT-2)

Afmetingen:

150 x 105,6 x 61,5 mm (XS20s) + 67,3 x 36 x 15,5 mm (BT-2) + 1480 x 540 x 30 mm (zonnepaneel)


 
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Telefonisch  vanuit Nederland  0165-343489      
vanuit België 0031165343489
of email : shop@tak-caravans.nl